UTON S.A. Tipăreste
Coordonate
Adresa: Str. LUICA Nr. 20 Bucureşti Sectorul 4, Bucuresti, 040993
Telefon: 0314363904
Fax:
E-mail:
Adresă Web:
Persoană de contact:
Descriere Ofertă
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a initiat procedura de valorificare a bunurilor mobile si imobile apartinand UTON S.A. (Onesti, str. Uzinei, nr. 16, jud. Bacau).

Natura bunurilor sechestrate care vor fi valorificate este urmatoarea:
- mijloace de transport;
- terenuri si constructii;
- constructii, exclusiv constructii speciale;
- echipamente tehnologice (utilaje, instalatii s.a.);
- echipamente tehnologice de natura obiectelor de inventar;
- aparate si instalatii de masura;
·- aparate si instalatii de masura, control si reglare - obiecte de inventar;
- mobilier, aparatura birotica;
- mobilier de natura obiectelor de inventar;
- materii prime (otel, inox etc.);
- materiale auxiliare si consumabile;
- materiale de natura obiectelor de inventar;
- produse reziduale.

lstoricul acestei societati onestene de "pionierat" releva faptul ca aceasta a fost infiintata in anul 1973 sub denumirea de lntreprinderea de Utilaj Chimic Borzesti, societate creata cu scopul de a reprezenta un furnizor pentru industriile de proces (chimie, petrochimie, prelucrare titei, energetica, metalurgie, industrie alimentara).
Aceasta a detinut experienta si echipamentul necesar pentru proiectarea, fabricarea, repararea, intretinerea, transportul si montajul pe santier a subansamblurilor sudate si prelucrate mecanic, destinate industriilor chimice, petrochimice, lacurilor si vopselelor, metalurgice, energetice, cimentului, constructiilor de masini, industriei alimentare, in regim unicat si de serie mica si mentenanta acestora.
Demn de mentionat este faptul ca acesteia i-au fost decernate mai multe distinctii pentru succesele obtinute, dintre care precizam ca in anul 1985 a executat lucrari de montaj pe un 9antier din Germania iar in anul 1988 pe aceasta platforma industriala au fost executate produse destinate domeniului nuclear.
Evolutia ulterioara, desfasurata prin investitii de capital privat si activarea pe piete concurentiale, a insemnat pentru societate experienta si achizitii de echipamente necesare pentru extinderea obiectului de activitate.
Principalele produse din portofoliul societatii sunt: schimbatoare de caldura, recipiente sub presiune (reactoare, rezervoare, stocatoare GPL, coloane), skiduri- unitati tehnologice in constructie modulara, cazane de apa fierbinte si abur, linii de conducte tehnologice.
0 detaliere a produselor fabricate cuprinde cele mai frecvent utilizate tipuri de coloane cu umplutura si cu talere, schimbatoare de caldura evaporatoare, condensatoare tubulare cu sau tara manta, ce pot fi utilizate atat ca agregate independente cat si ca parti ale altor aparate si instalatii, racitoare cu aer utilizate in industria de petrol si gaze, recipiente sub presiune livrate complet echipate cu armaturil aparate de masura si control si dispozitive de siguranta, rezervoare destinate depozitarii sau transportului (auto, cale terata, naval) substantelor solide, lichide sau gazoase care constituie materii prime, produsi, intermediari sau finali intr-o instalatie, reactoare destinate realizarii proceselor tehnologice chimice, componente pentru pompe, corpuri de presiune, mantele, tevi coloana, suporti motor, unitati de uscare a gazului inert, cazane industriale de abur de apa calda si fierbinte pentru centrale termice ce utilizeaza diverse deseuri sau gaz natural ori lichefiat, cazane energetice, cazane recuperatoare, schimbatoare de caldura, cuptoare tehnologice tubulare destinate preincalzirii si vaporizarii materiei prime sau supraincalzirii produselor intermediare din procese tehnologice, reactoare tip camera de reactie tip cuptor, coloana de reactie sau schimbatoare de caldura, rezervoare cilindrice verticale, orizontale tip GPL destinate depozitarii si transportului gazelor petroliere lichefiate, ISO - containere cisterna destinate transportului produselor chimice lichide si produselor petroliere, amestecatoare, toate acestea conducand Ia formarea UTON S.A. ca unitate- etalon in aceasta ramura industriala.
Totodata, societatea asigura servicii de proiectare, consultanta, asamblare pe santier si reparatii, iar in proportie de 70-80% productia acesteia mergea Ia export.
De asemenea, a detinut autorizatie TOV Suddeutschland Germania - ISO 9001:2000, autorizatie Asmr USA, autorizatie PED pentru echipamente sub presiune TOV Suddeutschland Germania, autoriza ie ISCIR, CNCAN pentru executia de echipamente destinate obiectivelor nucleare, atestat CONEL privind conformitatea sistemului calitatii sub standardul ISO 9001.
Societatea este raspandita pe o suprafata totala de 78.395 mp, din care 33.307 mp suprafata construita avand 35 de constructii de tip industrial, adecvate pentru a indeplini functiuni specifice (fabricare, depozitare, manipulare, desfacere, control, asigurare utilitati) si a avut un numar de aproximativ 700 salariati.

In ceea ce priveste patrimoniul UTON S.A., respectiv stocurile de materii prime, materiale, produse in curs de executie, obiecte de inventar, acesta este impartit in 27 de gestiuni distincte. In incinta fabricii exista o instalatie radiologica, in depozitele acesteia exista produse poluante (acizi), arhiva si biblioteca societatii se afla inca in blocul administrativ iar calculatoarele contin baze de date cu caracter confidential.

lncepand cu anul 2013 societatea se afla in procedura de faliment, in administrarea lichidatorului judiciar INSOLV CONSULT TEAM SPRL Bucureti, iar din anul 2016, in scopul conservarii patrimoniului UTON S.A., sunt asigurate servicii de paza a bunurilor mobile si imobile in baza unui contract de prestari servicii incheiat intre D.G.R.F.P. lasi si SHERIFF GUARD PROTECTION S.R.L. din Bucuresti.
In vederea recuperarii Ia bugetul de stat a obligatiilor stabilite cu titlu de confiscare speciala dispuse de catre instanta de judecata, bunurile imobile sechestrate, apartinand UTON S.A., au fost evaluate in luna decembrie 2016 de catre asociatia formata din CONSEXPERT SRL si BIROU AUDIT FINANCIAR SI EVALUARI PATRIMONIALE ZAPOR VASILE Ia un pret de piata de 27.492.528 lei.
Bunurile mobile sechestrate sunt evaluate Ia un pret de 5.261.858 lei. Valoarea totala evaluata a intregului activ al societatii, format din bunurile imobile si mobile, se cifreaza Ia suma de 32.754.386 lei.

Fata de cele prezentate mai sus, tinand cont de interesul legitim si imediat al statului, avand in vedere resursa umana exitanta in zona, ingineri, tehnicieni, muncitori cu inalta calificare, fost angajati ai obiectivului industrial reprezentat de UTON SA functional pana in anul 2013 ce a operat pe piete industriale concurentiale, pentru a realiza executarea silita cu rezultate cat mai avantajoase, ANAF doreste valorificarea acestei platforme industriale prin atragerea unor investitori de pe pietele europene si mondiale.
Valorificarea se poate realiza atat prin vanzarea Ia licitatie, cat si prin intelegerea partilor, iar plata se poate realiza si in rate, pe o perioada de maxim 12 luni, cu un avans de minimum 50% din pretul de adjudecare a bunului imobil si cu plata unei dobanzi sau majorari de intarziere, dupa caz.
Mentionam ca pentru a participa Ia licitatie, potrivit art. 250 alin.15 din Cod procedura fiscala, trebuie achitata o taxa de participare ce reprezinta 10% din pretul de pornire a licitatiei. Aceasta se plateste in lei Ia unitatea teritoriala a Trezoreriei Statului, iar in cazul platii taxei de participare Ia licitatie prin decontare bancara sau prin mandat postal, Ia data tinerii licitatiei, suma trebuie sa se afle in contul curent general al Trezoreriei Statului indicat de organul de executare silita pentru virarea acesteia.
De asemenea, va aducem Ia cunostinta ca pentru participarea Ia licitatie ofertantii trebuie sa depuna, cu cel putin o zi inainte de data licitatiei, urmatoarele documente:
a) oferta de cumparare;
b) dovada platii taxei de participare sau a constituirii garantiei sub forma scrisorii de garantie;
c) imputernicirea persoanei care iI reprezinta pe ofertant;
d) pentru persoanele juridice romane, copie de pe certificatul unic de
inregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comertului;
e) pentru persoanele juridice straine, actul de inmatriculare tradus in limba romana;
f) pentru persoanele fizice romane, copie de pe actul de identitate;
g) pentru persoanele fizice straine, copie de pe actul de identitate/pasaport.

Ofertele de cumparare pot fi depuse direct sau transmise prin posta. Nu
se admit oferte telefonice, telegrafice, transmise prin telex sau telefax.
A.N.A.F. intentioneaza sa organizeze prima licitatie in data de 28.12.2017.

Pentru orice alte detalii si informatii persoana de contact este domnul Balan Bogdan, presedintele comisiei de licitatie din cadrul Directiei Generale Executari Silite Cazuri Speciale.
Email: bogdan.balan@anaf.ro
tel. 0747.750.216
Documente